Ljusdal klart för Allsvenskan

publicerat 2005-03-15

Söndagens match mellan Kalix Bandy och Ljusdals BK slutade med Kalix-seger 7-4. Resultatet var dock en besvikelse för Kalix, som iom detta fick finna sig i att bli förpassade ner i div 1. Ljusdal fick den allsvenska platsen efter fler gjorda mål på bortaplan, då LBK vann sin hemmamatch med 6-3.

Magnus Mill, matchvinnare
Magnus Mill, matchvinnare Foto: Torbjörn Lindquist

Kalix inledde bäst och efter 41 minuters spel har de lyckats göra 3 mål. I det läget var Kalix kvar i Allsvenskan och Ljusdal i Div 1. Strax därpå lyckas dock Ljusdal reducera och i halvtid är possitionerna de omvända.

Lagen fortsätter att följas åt i den andra halvleken och med en knapp halvtimme kvar av matchen gör Kalix 6-3. Om matchen hade slutat med detta resultat hade det blivit sudden death. Det behövs dock inte, för först gör Kalix 7-3 i den 74:e matchminuten. Sedan reducerar Ljusdal till 7-4 genom Magnus Milli den 87:e. Detta blir också slutresultatet. 10-10 totalt, men då Ljusdal gjort fler mål på bortaplan får Ljusdal platsen i Allsvenskan och Kalix ramlar ner i div 1.

Magnus Mill gjorde också 6-3-målet i hemmamatchen och är den stora matchvinnaren för LBK.

Bandysidan.nu grattulerar LBK till den allsvenska platsen, samtidigt som det är tråkigt att finrummet nu har kapats i höjd med Sveriges mitt.

Källa/Läs mer: LjP och NSD

Skriven av: Torbjörn Lindquist