Bandysidan.nu


Zorkij slapp Dynamo

publicerat 2005-10-29

Förutsättningen inför matchen mellan Zorkij och Västerås SK var att segraren i matchen skulle få möta Dynamo (Moscow) i kvartsfinalen (givet att Dynamo vinner sin kvalmatch). Förloraren skulle få möta Brobergs IF i sin kvart.

Men för Zorkij så räckte det inte med oavgjort, de var tvungna att förlora matchen för att slippa Dynamo. Därför var det föga förvånande att Zorkijs Sergej Pochkunov missade de få chanser han fick relativt grovt. Vid ett friläge väntar han tills han är knappa metern från målvakten innan han skjuter honom i bröstet.

Ett oavgjort resultat skulle vara ganska optimalt för VSK, men trots det gjorde Michael Carlsson mål på det friläge han fick. Något jubel från VSK-spelarna fick vi aldrig se här på IP, och Neftyanik-spelarna var långt ifrån besvikna i det här läget.

I den andra halvleken hade VSK ett par hörnor, men för övrigt var det cupens största sömnpiller. Zorkij var mycket nöjd med resultatet och gjorde inga som helst försök att kvittera.

I och med VSKs seger åkte Villa Lidköping BK ut ur cupen, medans Vodnik spelar åttondelsfinal.

Micke Carlsson har nog aldrig tidigare varit med om at bli syndabock för ett mål frammåt, men idag får han finna sig i att bli det.

Skriven av: Torbjörn Lindquist