Skrällseger i cupen, Dynamo ute

publicerat 2005-10-29

Efter en mycket rafflande match avgjordes dagens andra åttondelsfinal på straffar. Här var det Neftyanik som visade sig starkast.

Mavrin, straffhjälte i Neftyanik
Mavrin, straffhjälte i Neftyanik Foto: Torbjörn Lindquist

Matchen mellan SKA Neftyanik och Dynamo (Moscow) blev en mycket jämn och hård tillställning. Dynamo inledde bäst och ledde med 0-2 efter 10 minuter spel, efter mål av Rinat Shamsutov och Sergej Obuhov. Neftyanik gör sedan två mål på hörna innan Obuhov gör 2-3 strax innan halvtid.

Neftyanik gör en bit in i andra halvlek ytterligare två mål på hörna innan Dynamo kvitterar. Neftyanik gör alltså alla sina fyra mål på hörna! Matchen slutar 4-4 efter ett mycket bra försvarsspel av Neftyanik, och en ruggig effektivitet på hörnor.

I strafflägningen så börjar Dynamo. Sergej Lomanov lägger den första och målvakten räddar. Sergej Burlakov är Neftyaniks första straffskytt och gör det första målet i denna straffserie. I de båda följande straffomgångarna sätter båda lagen sina straffar innan Rinat Shamsutov sätter sin i stolpen för Dynamo. I samma omgång träffar Dmitrij Popov målvakten och straffmatchen är fortfarande vid liv.

I den sista straffrundan sätter Sergej Obuhov sin straff för Dynamo och det innebär att Neftyanik måste lägga sin sista straff. Ett mål här och de vinner matchen och går vidare. Evgenij Mavrin åker fram till straffpunkten och sätter målet strax under ribban. Dynamo är utslagna i denna årets största skrällmatch, en av de största i World Cup-historien.

Neftyanik får spela vidare, närmast 22.30 mot Västerås SK.

Skriven av: Torbjörn Lindquist