Anders Svensson, straffkungen

publicerat 2005-10-30

För tredje gången i årets Polar bandy world cup fick matchen avgöras på straffar. Matchen mellan Kuzbass och Edsbyns IF var mycket spännande och tät med massor av chanser åt båda håll.

Svensson, räddade den avgörande straffen
Svensson, räddade den avgörande straffen Foto: Torbjörn Lindquist

I den 17:e minuten tar Kuzbass ledningen med 1-0. Bara två minuter senare så slår Per Hellmyrs en långlyra som går över målvakten och Patrik Rönnkvist slår in den på tennis till 1-1. Kuzbass hinner också ta ledningen med 2-1 innan halvtid i denna match som går i ett ruskigt tempo.

En bit in i andra halvlek kvitterar Edsbyn igen, på hörna genom Petteri Lampinen. Kuzbass tar ledningen en tredje gång när det är 15 minuter kvar genom Alexander Sapega. Efter det målet pressar Edsbyn allt mer och har bland annat ett rungande ribbskott innan de lyckas kvittera till 3-3. I det här läget börjar Edsbyn ta över matchen allt mer och pressar Kuzbass hårt. Det blir dock inga fler mål under ordinarie matchtid, utan matchen får avgöras på straffar.

Det blev dock inte särksilt många mål på straffarna. Båda målvakterna räddar en straff var under de fyra första straffomgångarna. Kuzbass sköt dessutom en straff utanför. Inför den sista omgången ledde alltså Edsbyn med 3-2 på straffarna när Petteri Lampinen åker fram till straffpunkten och slår sin straff över. Om Kuzbass missar den sista straffen eller om Anders Svensson räddar så går Edsbyn till semifianl. Och Svensson räddar och blir återigen matchhjälte efter en straffduell.

Det kommer att bli en tuff semifinal mot Västerås SK, säger Svensson till Bandysidan.nu. Om det är lika dålig is imorgon kommer det bli att backa hem. Det blir ett riktigt ställningskrig. Men nu ska jag hem och sova, avslutar Svensson.

Skriven av: Torbjörn Lindquist