Bollnäs vinner sin första World Cup

publicerat 2005-10-30

Bollnäs GoIF hade aldrig tidigare varit i World Cup-final, Edsbyns IF har tidigare vunnit två. Det var upplagt för ett rafflande Hälsingederby i årets final, med stor publik på läktarna.

Timo Oksanen, en tongivande spelare
Timo Oksanen, en tongivande spelare Foto: Torbjörn Lindquist

Edsbyn öppnade bäst och gjorde också första målet efter 15 minuters spel genom Jonas Edling på en fin assist från Daniel Andersson.

Bollnäs kvitterar en bit in i andra halvlek efter ett långt utkast. Patrik Larsson petade in returen. Anders Rooth gör sedan 2-1 i samband mett ett frislag. Bollnäs är det bättre laget i den andra halvleken, men några minuter innan slutsignalen kvitterar Edsbyn till 2-2 på en hörna. Målskytt blev Joakim Hedqvist.

Det innebar en sudden death, där Bollnäs pressade mest, och fick efter knappt 10 minuter en dubbelhörna. Den andra hörnan slås in av Daniel Skarps, i denna den första helhälsingska finalen sedan 1978, då Ljusdals BK och Brobergs IF möttes.

Bandysidan.nu grattulerar Bollnäs till sitt första World-cupguld.

Skriven av: Torbjörn Lindquist