Bandysidan.nu


Silly Season genomgång av Boltic

publicerat 2004-06-16

Nu har vi lämnat norrserien och ska gå över till södra. Man kan tvista en hel del i frågan om vilken serie som är bäst, jag skippar det och konstaterar istället att flera lag gjort intressanta värvningar.

Några lag som jag i synnerhet tycker värvat intressant är Boltic och Katrineholm, och då vi använder oss av den väldigt diplomatiska regeln "i alfabetisk" ordning så börjar vi naturligtvis med Boltic.

Spelarna som Boltic hittills lyckats knyta åt sig är Jesper Bryngelsson ifrån Katrineholm och Marcus Bergwall ifrån Raketa Kazan. Det har i diverse olika medier också påståtts att norrmannen Nikolay Hauger varit klar för Karlstad-klubben, men det har dementerats på deras hemsida.

Men här diskuterar vi bara "klara" spelare, och Jesper Bryngelsson är först ut. 27-årige Jesper spelade förra säsongen i Katrineholm där den snabbe forwarden lyckades trycka in hela 22 mål (!) och med det var han näst bäste målskytt i KSK efter Misja Pasjkins 29 mål. På assist var han dock bäst i laget med 18 ass, sammanlagt blir det då 40 poäng vilket betydde att han var bäst även där. 40 poäng hade i Boltic räckt till en än mer överlägsen seger, 8 poäng ner till tvåan.

Mycket statistik där men den talar sitt tydliga språk. Jesper Bryngelsson ska som forward göra mål och det gör han!

Den andra värvningen hos Boltic är inte lika målfarlige Marcus Bergwall. Den mycket defensivt skicklige försvararen återvänder nu till Sverige och Boltic efter ett kortare Rysslands-äventyr. Med oerhört mycket rutin och klass är detta naturligtvis en otroligt bra värvning.

Men det är inte bara positivt hos Boltic heller, utan dom har också tappat klasspelare. Daniel Svedberg, Ola Fredricson och Jörgen Söderlund till har hittills lämnat klubben och fler kan vara på väg.

Framförallt kommer Boltic att sakna Daniel Svedbergs målfarlighet och Ola Fredricsons rutin och teknik. Den tredje, 30-årige backen Jörgen Söderlund, har inte varit helt ordinarie och nye Bergwall är bättre på alla punkter.

En som blir svårare att ersätta är 32-årige Daniel Svedberg som är en riktigt vass avslutare, speciellt då han för ett par säsonger sedan vann allsvenska skytteligan. Dock kan han ha lite problem med lagmoralen och byter klubbar lite ditt som datt.

Mer eller mindre "uråldrige" Ola Fredricson byter också klubb, till Otterbäcken. Det är Ola som Boltic hittills har haft svårast att ersätta, kanske kan tilltänkte Hauger vara ett bra alternativ?

Ska vi lägga ihop två och två såhär slutligen så tycker jag att det ser ljust ut. Alltid landslagsaktuelle Marcus Bergwall är ett stort plus gentemot Jörgen Söderlund, och Jesper Bryngelsson är en ung fräsch och intressant ersättare till lite divige Svedberg.
Dock så saknas en ersättare till Ola Fredricson, men då vore tidigare nämnda Nikolay Hauger ett bra alternativ, Hauger som gångna säsongen spelade i Stabaek och i Norge ses han som en av de bästa.

Nyförvärv: Jesper Bryngelsson ifrån Katrineholm och Marcus Bergwall ifrån Raketa Kazan.
Förluster: Daniel Svedberg till Vetlanda, Ola Fredricson till Otterbäcken och Jörgen Söderlund till Slottsbron.


Skriven av: Gustaf Lindborg