Oavgjort i helrysk match

publicerat 2006-10-26

Årets första helryska match mellan Zorkij och Kuzbass blev en jämn historia i snöfallet. Kuzbass inledde med ett mål efter knappa 40 sekunders spel, men Zirkij var vassare och gjorde 2 mål innan halvtid. I slutet av den första halvleken får Kuzbass Alexej Chizhov ett matchstraff. I samband med utvisningen gör Jurij Loginov 2-1 på straff.

Matchens lirare, Johan Andersson Zorkij
Matchens lirare, Johan Andersson Zorkij Foto: Anna Lindquist

Även den andra halvleken började med ett snabbt mål för Kuzbass, denna gång efter 1:08. Snöfallet gjorde att spelet inriktades mest på lyror, vilket gjorde matchen ganska trist att se. Ryska lags skicklighet ligger normalt inte på lyrspelet. Med 10 sekunder kvar av matchen kvitterar Kuzbass, och matchen slutar oavgjort. Det blev straffar, för att avgöra inbördes-segrare. Slutligen vann Zorkij med 3-2 på straffarna, men 5 av de 6 första straffarna gick i virket eller utanför

Tyvär lovar väderprognosen inte gott för det kommande dygnet. Under natten har man lovat varmare väder, så snön kommer så småningom att övergå i regn.

Skriven av: Torbjörn Lindquist