Dynamo segrare i grupp B

publicerat 2006-10-27

Gruppfinalen i grupp B spelades mellan Sandvikens AIK och Dynamo (Moscow), två av favoriterna till Slutsegern. Dynamo har på försäsongen endast förlorat mot Zorkij, och vann Champions Cup tidigare iår. Sandviken kommer från en seger i Svenska Cupen för några veckor sedan.

Dynamo inleder matchen bäst och skapar flera målchanser. Bland annat kommer Sergej Lomanov sånär igenom, men stoppas av att två SAIK-spelare hänger tag i hans armar. Sandviken har dock fått igång sin patenterade svarta säck och de flesta av Dynamos anfall stoppas utan att allt för bryska metoder behöver tas till. SAIKs meste målskytt så här långt i årets turnering Patrik Nilsson får på ett skott utifrån som målvakten räddar till hörna, som dock blir resultatlös. Med ungefär fem minuter kvar av första halvlek blir Dynamos Dmitrij Starikov utvisad för en ganska ful bentackling på Niklas Spångberg. Dommaren visar upp det röda kortet, och meddelar att matchstraffet är grovt. Trots att Dynamo redan hade Evgenij Ivanushkin utvisad på 6 minuter. Men trots två man mer på planen lyckas inte SAIK att skapa särskilt mycket. Den första halvleken förblir mållös.

I den andra halvleken blir det dock öppnare spel och Dynamo kan göra 1-0 knappa 10 minuter in i halvleken. SAIK svarar dock ganska snabbt och kvitterar till 1-1. Det kändes som att Dynamo till stor del gick på "halvfart", men gjorde ändock ytterligare två mål innan matchen tog slut. Därmed vinner Dynamo gruppen och får möta segraren i grupp E, som blir segraren mellan Brobergs IF och Falu BS. Sandviken får å sin sida möta segraren i grupp A, vilket kan bli vilket som helst av Zorkij, Kuzbass och Hammarby IF. Det kommer att avgöras i de två kommande matcherna här på IP.

Skriven av: Torbjörn Lindquist