till semi på straffar

publicerat 2006-10-29

Nattens avslutande match är kvartsfinalen mellan Bollnäs GoIF och Edsbyns IF. Ett klassiskt hälsingederby i en klassisk bandyturnering, där Edsbyn har en revanch att utkräva från fjolårets båda förluster i World Cup. På läktaren vinner Giffarna lätt, då Flames har en hyffsad klack på plats, medans Red Farmers helt saknar röstresurser på plats.

Räddade den avgörande straffen.
Räddade den avgörande straffen. Foto: Torbjörn Lindquist

Vad gäller matchen på isen så inleder Edsbyn bäst, och 1-0 görs av Hans Åström efter årets bjudning av Johan Berglund i Bollnäsförsvaret. Bollnäs kommer i en del anfall, men det är ändå Edsbyn som skapar mest. I slutet av halvleken händer dock inte så mycket, utan det blir mest bolltransporter på mittplanen. I den 28:e minuten av första halvleken blir det lite gruff i närheten av Edsbyns straffområde, vilket resulterar i en dubbelutvisning. Fredrik Åström i Edsbyn och Daniel Skarps i Bollnäs som får 6 minuter vardera för olämpligt uppträdande. Det blir ytterligare en Bollnäsutvisning innan halvleken tar slut, Marcus Ståhl får sätta sig på botbänken.

Edsbyn börjar den andra halvleken bra, men ju mer tiden lider, desto mer tar Bollnäs över av spelet. I den 50:e minuten kvitterar Ville Aaltonen för Bollnäs, efter en rejäl missa va Edsbyn på mittplanen. Ville som var helt osynlig i den första halvleken har legat bakom det mesta av Bollnäs farligheter i den andra. Med 6 minuter kvar får Fredrik Åström en 6-minutersutvisning. I den sista matchminuten missar Bollnäs ett friläge och matchen slutar oavgjort. Det blir straffar.

I den tredje straffrundan räddar Anders Svensson en straff. Timo Oksanen tappar in bollen i den fjärde omgången, men räddar i den femte. Efter fem straffar har lagen satt fyra var och det blir sudden-straffar. Båda straffarna i den 6:e omgången går in. I den 7:e så räddar först Bergwall, men sparkar själv in bollen i målet. I den 9:e straffomgången räddar Anders Svensson, medans Timo släpper in bollen och Edsbyn går vidare till semifinal mot Zorkij.

Skriven av: Torbjörn Lindquist