Zorkij tog den andra finalplatsen

publicerat 2006-10-29

Den andra semifinalen, den mellan Zorkij och Edsbyns IF, inleds bäst av Zorkij. Redan efter en dryg minut gör man 1-0 genom Sami Laakkonen på assist från Daniel Mossberg.

En stund senare räddar Anders Svensson ett friläge, när Denis Kotkov blir frispelad av Mossberg. I slutet av halvleken snor Johan Esplund åt sig bollen strax utanför Edsbyns straffområde, och skjuter ett klockrent skott stolpe in. Innan halvleken tar slut hinner Zorkij göra även 3-0, genom Daniel Andersson på hörna såväl som 4-0 genom Ravil Sirazetdinov assisten kommer från Denis Kotkov.

Drygt fyra minuter in på den andra halvleken gör Zorkij 5-0, genom nummer 77 Sami Lakkonen på pass från nummer 91 Johan Andersson. Edsbyn kommer sedan med en snabb replik och gör 5-1 genom spelare nummer 16 Magnus Olsson och passningen kom från nummer 4 Per Hellmyrs. Det är en hel del spel på mittplan och Edsbyn försöker ta sig framåt i banan men stoppas allt som oftast upp av Zorkijs försvar. Båda lagen har dock en del målchanser, men inga som är rikigt vassa. I matchens 45:e minut kommer ytterligare en reducering från Edsbyn fram till ställningen 5-2. Detta mål gjordes av nummer 4 Per Hellmyrs som spelades fram av nummer 28 Per Thörnberg. Edsbyn jobbar sig mer och mer in i matchen allt eftersom tiden går. I den 51:a matchminuten får Zorkij en hörna som skjuts högt över. I matchminut 53 får Zorkijs nummer 29 Petr Zakharov 6 minuters utvisning, men Zorkij gör trots detta 6-2 en minut senare. Detta mål gjordes av nummer 77 Sami Lakkonen som nu är tremålsskytt i matchen. I matchminut 56 gör Zorkij ytterligare ett mål som kommer på hörna av genom nummer 10 Valerij Grachev. Ställningen är 7-2 med bara några minuter kvar av matchen. I matchens slutskede drabbas Edsbyns nummer 9 Hans Åström av en utvisning. Matchen slutar 7-2 och Zorkij är vidare till final, detta innebär att finalen i årets World Cup blir helrysk. Finalen spelas alltså mellan Dynamo (Moscow) och Zorkij.

Bandysidan.nu pratar med Sami Laakonen, matchens lirare, efter slutsignalen. Det ska bli spännande att spela mot Dynamo, säger han. Vi har spelat två matcher mot dem tidigare under säsongen, och vunnit en varsin med uddamålet. Vi är lite trötta, men det är de också, även om deras stjärnor har vilat något fler matcher. Vi har tränat hårt, och därför bör det inte vara något problem att spela den senare semifinalen. Det har blivit en hel del matcher på försäsingen, knappt 20 tävlingsmatcher innan World Cup. Men det är ju roligt att spela mycket, det är därför man håller på, avslutar Sami.

Senare i eftermiddag spelas altså finalen mellan Zorkij och Dynamo (Moscow), och kommer bli mycket intressant.

Skriven av: Anna Lindquist