Bandysidan.nu


Elitserien färdigspelad

publicerat 2008-02-21

Den första upplagan av Elitserien i bandy i Sverige är nu färdigspelad och det är dags för slutspel. Till att börja med kan vi summera en mycket intressant serie med en rafflande avslutning, där till slut Tillberga IK BK fick göra Falu BS sällskap nedåt i seriesystemet.

Årets skyttekung, Patrik Nilsson
Årets skyttekung, Patrik Nilsson Foto: Torbjörn Lindquist

Och därtil kan vi lägga en målrekordsjakt utan dess like. Patrik Nilsson lyckades till slut göra hela 94 mål! Inte riktigt 100, men mer än vad som borde vara rimligt att göra på 26 matcher. Tvåan i skytteligan Joakim Hedqvist gjorde 59. Det är bara att grattulera till det enorma rekordet, nu kommer det säkerligen att dröja innan någon slår det på nytt. 3,6 mål per match, jämfört med 2,8 förra året eller 1,6 som David Karlsson hade året dessförinnan.

När Elitserien är färdigspelad kommer traditionsenligt slutspelet. Iår är det inga kvartsfinalkval/åttondelsfinaler utan vi hamnar direkt i kvartsfinalerna. Sandvikens AIK fick välja motståndare först och valde då IFK Motala. Därefter valde Edsbyns IF Vetlanda BK som sina motståndare. Tredje valet gjorde Västerås SK som då valde Brobergs IF. Hammarby IF som kom fyra i serien fick då "ta det som blev över", dvs Villa Lidköping BK.

IK Sirius BK och Gripen/Trollhättan BK kommer att få kvala för att hålla sig kvar i den högsta serien. Serien för Gripen är redan lottad och kommer att innehålla Frillesås BK, IFK Kungälv samt Boltic/Göta. För Sirius väntar Örebro SK, HaparandaTornio Bandy samt Kalix Bandy. Från varje grupp går de två bästa lagen till Elitserien 2008/09.

Skriven av: Torbjörn Lindquist