Edsbyn vidare i Europacupen

publicerat 2008-10-23

OLS Uleåborg började matchen bra och tog ledningen med 1-0 redan i den 5:e matchminuten. Till slut var dock Edsbyns IF starkare och vann matchen.

Edsbyn körde förbi OLS Uleåborg
Edsbyn körde förbi OLS Uleåborg Foto: Torbjörn Lindquist

Match nummer två i årets cup var också en av semifinalerna i Europacupen. OLS Uleåborg började bra och tog ledningen med 1-0 i den 5:e matchminuten genom spelare nr 5 Janne Parpala, trots att de bara spelat två matcher ännu den här säsongen och knappt tränat på stor is än. Efter detta ökade Edsbyns IF tempot och inom loppet av 10 minuter hade ställningen i matchen ändrats till 4-1 i Edsbyns IF:s favör. 3-1 målet kom till efter att Per Hellmyrs missat ett friläge, vilket ledde till en hörna som slogs in av Peter Thörnberg. I andra halvlek drogs tempot ner och matchen blev ganska händelsefattigt. Edsbyns IF utökade dock ledningen till 5-1 genom Christian Mickelsson efter en fint framslagen lyra av Per Hellmyrs. Detta blev också slutresultatet i matchen.

Skriven av: Anna Lindquist