Bandysidan.nu


Svenska spelare på USA-resa

publicerat 2004-08-04

På fredag åker ett helt gäng svenska bandyspelare till USA för att vara med på ett träningsprojekt, där de bland annat ska spela och träna tillsammans med Amerikanska ungdomar i åldrarna 6-14 år.

Några av de svenska bandyspelarna som åker är Vetlanda BKs Björn Einarsson, Hammarby IFs Jonas Holgersson och Boltic/Götas Ulf Einarsson. Den sistnämnde av denna trio var en av de svenskar som tog initiativet till denna USA-resa. Ulf Einarsson var ifjol över till USA och Minneapolis och medverkade på American International Bandycamp, som är något som kan liknas med den årliga bandyskolan i Västerås.

Spelarna ska som sagt vara med och träna med ungdomar mellan 6 och 14 år på årets Bandycamp, dessutom ska svenskarna vara med och leda en träning för USA:s damlandslags, och sist men inte minst ska svenskgänget vara med i en rinkbandyturnering.

Samtliga svenskar som ska med på resan är Ulf Einarsson, Boltic/Göta, Jonas Holgersson, Hammarby IF, Henrik Cederbaum, Helenelunds IK, John Andersson, Otterbäckens BK, Björn Einarsson, Vetlanda BK, Håkan Adolfsson, Vetlanda BK, Jakob Säleby, Vetlanda BK och Patrik Gustavsson Thulin, Vetlanda BK. Dessutom följer Robin Borg som huvudtränare, och Patrik Bergman som general manager med. Alla som följer med betalar för sig själv.

Skriven av: Gustaf Lindborg