Bandysidan.nu

Finland vann mot tufft spelande Norge

publicerat 2009-01-20

Både Finland och Norge gick in hårt i närkamperna när de båda lagen drabbade samman i årets VM-match lagen mellan. Det hela slutade med en finsk seger med 5-0 och en skadad Mikko Lukkarila efter en sammanåkning med en norsk spelare.

Timo Arjanko i full fart med bollen
Timo Arjanko i full fart med bollen Foto: Torbjörn Lindquist

Norge började matchen överraskande piggt efter söndagens storförlust mot Ryssland och hade en stor del av bollinnehavet under den första halvtimmen av första halvlek. Man skapade också några bra chanser, men Finland var strået vassare och lyckades göra två mål i den första halvleken. I mitten av den första halvleken blev Mikko Lukkarila skadad och fick utgå.

I den andra halvleken orkar inte Norge spela fullt lika fysiskt som I den första, och Finland får lättare att hålla bollen inom laget och hålla press på det norska försvaret. Finland gör 3 mål i den andra halvleken, som avslutar den dittils bäst spelade matchen I Västerås så här långt i mästerskapet.

På den efterföljande presskonferensen är Finlands förbundskapten Sören Persson relativt fåordig, och låter aningen anklagande på rösten när han säger att skadan under den första halvleken hände på ett mycket onödigt sätt. Skadan är allvarlig och [spelare=?] kommer inte kunna spela mer denna turnering.

Den norske representanten sa att detta var ett steg i rätt riktning, jämfört med gårdagens match. Det är svårt att vara nöjd med en 5-0-förlust, men att det var skönt att Finland hade mycket svårt att spela sig genom det svenska laget, utan det finska laget fick istället förlita sig till de många hörnor de skapade.

På frågan om hur attityden ändrats jämfört med gårdagens matcher svarar [spelare=?](Sören Persson) att det är en jävla skillnad på motstånd jämfört med igår. Det är betydligt lättare att föra spelet mot ett lag som Norge än mot Sverige. Det norska laget har pratat igenom gårdagens match, och konstaterat att det här är VM, och då gäller det att ge mer än de gjorde under Rysslandsmötet.

Norge avslutar presskonferensen med att säga att man siktar på att få spela under lördagen, så matcherna på onsdag och torsdag är de viktigaste matcherna för det norska landslaget under VM-grundspelet.

Obekräftade uppgifter på onsdagsmorgonen var att Lukkarila inte är så allvarligt skadad som först befarades, utan han kommer förmodligen kunna fortsätta spela, såvida han inte åker på nya smällar.

Skriven av: Torbjörn Lindquist