Sandviken mästare efter spännande slut

publicerat 2012-03-25

Sandvikens AIK är svenska mästare efter en match som blev överraskande spännande match, med tanke på att SAIK ledde med 5-1 i halvtid. Villa Lidköping BK gjorde dock en riktigt bra andra halvlek och gick nästan ikapp. Till slut vann ändå SAIK med 6-5

Sandviken chocköppnade och redan efter 49 sekunder hade Mikael Nilsson gett de svartvita ledningen med 1-0. 2-0 kommer på hörna och 3-0 görs av Christoffer Edlund på straff. Efter 3-0-målet tar Villa time out och strax efter det reducerar Daniel Andersson till 3-1 på hörna.

Sandviken fortsätter dock att vara det starkare laget i den första halvleken och Villa har svårt att åstadkomma något riktigt farligt framåt. I slutet på den första halvleken kommer Johan Löfstedt in från vänsterkanten och skjuter, men Martin Berggren räddar. Daniel Berlin är dock påpassligt framme och slår in returen till 4-1. Strax därpå gör Christoffer Edlund 5-1 från högerkanten efter en fin lyftning från Johan Löfstedt.

I början av den andra halvleken gör David Karlsson 5-2 på en hörna, men Christoffer Edlund ökar på Sandvikens ledning till 6-3 på en straff. Så här långt känns andra halvlek lite som en förlängning av den första, men Villa spelar upp sig och chansar lite mer.

Med halvtimmen kvar har Jesper Bryngelson ett skott i ribban och är också inblandad i ett par straffsituationer. Åtminstone en utav dem borde ha varit straff. Villa skapar här en del chanser, men får inte riktigt till det sista.

I den 84:e minuten gör Patrik Gustavsson Thulin 6-4 på hörna och Villa skapar en hel del chanser. Det gör också Sandviken och både Johan Löfstedt och Christoffer Edlund kommer nästan rena mot Martin Berggren som dock spikat igen vid det här laget. Ett par minuter efter hörnmålet gör David Karlsson 6-5 och de sista minuterna i matchen blir mycket spännande. Villa är nära att göra mål vid flera tillfällen, där förmodligen David Karlssons skott i den sista tilläggsminuten är den bästa, men Joel Othén räddar till hörna. Även den är nära, men Sandviken håller undan och blir svenska mästare säsongen 2011/12.

Skriven av: Torbjörn Lindquist