Sandviken svenska mästare på herrsidan

publicerat 2014-03-16

Sandvikens AIK spelade sin andra final på Friends Arena, och inledde starkast i matchen mot Västerås SK. Målskyttet inleddes efter knappa 10 minuter av Magnus Muhrén som under slutspelet meddelade att han skulle sluta efter årets säsong.

Det målet var Muhréns 799:e i SAIK-tröjan och det skulle bli ytterligare ett i andra halvlek för 800 jämt. Sandviken spelade klart bäst under den första halvtimmen av första halvlek och gjorde 2-0 innan Västerås i slutet av halvleken reducerade till 2-1.

Även i den andra halvleken så inledde Sandviken bäst och gick ifrån till 5-1 innan Västerås började upphämtningen. Men trots flera bra chanser kom man aldrig närmare än 5-4 och en missad hörna på övertid.

Abbe Bodin i Sandvikenmålet gjorde en stormatch och var det som framför allt stod mellan Västerås och en utjämning, och stod för ett par kanonräddningar. Däribland en klistring som var i det närmaste övermänsklig.

Den svenska bandysäsongen är nu över och endast den ryska säsongen har två veckor kvar.

Skriven av: Torbjörn Lindquist