Bandysidan.nu

Falun bäst i Rättvik

publicerat 2014-10-12

Falu BS var bäst i Leksand Sparbank Cup som avgjordes i Rättvik. I finalen vann de mot arrangörsklubben IFK Rättvik BK med 4-0 efter att Rättvik bland annat missat en straff.

Falun började riktigt bra och tog ledningen med 1-0 efter mindre än en minuts spel. 2-0 gjordes efter en knapp kvarts spel av Mikael Pettersson på ett friläge framspelad av Joakim Hedberg. Strax innan halvtid gjorde Hedberg ett mål själv, efter ett skott utifrån vänsterkanten.

Falun var det starkare laget och även om Rättvik spelade upp sig i den andra halvleken så blev det aldrig riktigt farligt. Symtomatiskt missade laget också en straff, när Erik Lundin skjöt rakt i magen på Falumålvakten. Slutresultatet, 4-0, kom på en hörnretur.

Turneringen dominerades av dalalagen då Borlänge/Stora Tuna BK vann bronsmatchen i straffavgörande mot IF Boltic

Skriven av: Torbjörn Lindquist