Bandysidan.nu


VSK:s officiella spelartrupp klar

publicerat 2004-09-09

Igår blev Västerås SK:s trupp inför säsongen 04/05. Här är den truppen plus en väldigt sen Silly Season-genomgång. Klubben har värvat flera riktiga världsspelare men också tappat flera världsspelare, bland annat Per Fosshaug.

Om vi då ska börja gå igenom spelarna som Västerås SK tappat sedan förra säsongen, så är det dom som följer: Per Fosshaug (förmodligen) till Zorkij, Tobias Forss (har ingen klubb klar), Rinat Shamsutov till Vodnik, Anders Heurlén till Finspångs AIK och Jarno Väkiparta till Katrineholms SK.

Om vi börjar med dom som ska gå till Ryssland, nämligen Pelle Fosshaug och Rinat Shamsutov, så känns de två helt klart som de två tyngsta tappen. Båda två har bländande teknik och matchavgörarinstinkt, båda kommer att lämna ett stort tomrum efter sig.

Jarno Väkiparta går till Katrineholm och jag tror att han kommer att saknas mer i Västerås än vad många tror. Han har inte fått spela så mycket hos de grönvita men han är en ledarfigur, och dessutom är även Jarno en spelare som avgör matcher som står och väger. Ett klipp av KSK helt enkelt.

Tobias Forss vet jag inte mycket om förutom att han är 30 år och försvarare, sägs vara en stark ledare på planen. Anders Heurlén är målvakt och går till Finnspång. Där tappar VSK sin reservmålvakt, ersättaren blir det mer info om strax.

Västeråsarnas nyförvärv inför kommande säsong är: Michael Carlsson ifrån Vodnik, Joachim Boivie ifrån IK Sirius BK, Daniel Kjörling ifrån Sandvikens AIK, Johan Willes ifrån Bollnäs GoIF, Jens Blixt ifrån , Patrik Berggren ifrån och Christer Lystad ifrån Zorkij.

Om vi också här börjar med de spelare som har Rysslandstema så är det Micke Carlsson som vänder hem efter en ettårig sejour i Vodnik och norrmannen Krister Lystad som närmast kommer ifrån Zorkij.
Micke Carlsson är en världsspelare alla kategorier och han behövs i VSK kommande säsong om man allvarligt ska utmana om SM-guldet.
Krister Lystad vet jag inte så väldigt mycket om men han sägs tillhöra Norges elit (vad nu det innebär, säg).

Sen har vi en trio som inte spelat i allsvenskan gångna säsongen och som blir lite "Wildcards": Patrik Berggren, Jens Blixt och Joachim Persson. Vet inte så mycket om dessa heller som är värt att skriva ner här men jag ser framemot att se dem Live i vinter.

En jag vet desto mer om är Johan Östblom (eftersom han kommer ifrån Bollnäs). En rapp och teknisk halv som både kan assistera och gå på mål själv. Har varit med utvecklingslandslaget (om jag inte minns helt fel). Om man ska tala om svagheter så är det defensiven och kanske bristande moral vid stora underlägen och det sistnämnda är ju knappast något problem i VSK. Inte sant?

Det sista och mesta spektakulära nyförvärvet är helt klart Daniel Kjörling ifrån SAIK. När Sandvikarna "röstade ut" Kjörling så var VSK inte långsam att hugga, vilket är förståeligt. Vem ska stå i mål då? Daniel Kjörling eller Andreas Bergwall? Helt klart Bergwall säger jag.

Sammanfattning av Silly Season-delen. Jag tycke helt klart det är på plussidan. Micke Carlsson, Johan Östblom och Krister Lystad är offensiva spelare som är minst lika positivt att ha i truppen som Pelle Fosshaug, Rinat Shamsutov och Jarno Väkiparta.
Daniel Kjörling är många snäpp bättre än Anders Heurlén som målvakt och Joachim Persson, Patrik Berggren och Jens Blixt ersätter Tobias Forss.

Det var Silly Season det men under gårdagen presenterade VSK sin trupp inför säsongen 2004/2005. Man har alltså stängt butiken.

2. Patrik Berggren
3. Ted Andersson
4. Anders Bruun
5. Magnus Joneby
6. Jens Blixt
7. Joachim Boivie
8. Tobias Holmberg
9. Andreas Hammarbäck
10. Patrik Anderbro
11. Anders Östling
12. Mats Wetterqvist
13. Andreas Bergwall
14. Johan Willes
16. Lars Gustafsson
17. Johan Geibert
19. Michael Carlsson
22. Christer Lystad
30. Daniel Kjörling

Coach: Magnus Berglund
Tränare: Johan Olsson
Lagledare: Thomas Engström
Rehabilterare: Göran Svensson
Läkare: Calle Boldén
Matrialförvaltare: Erik Enqvist, Hans Lindblom och Bosse Wiberg

Källa: Västerås SK:s hemsida

Skriven av: Gustaf Lindborg