Bandysidan.nu


Fredagsbrevet - 1:a oktober 2004

publicerat 2004-10-01

I helgen var jag som många andra på plats i Edsbyn Arena för att se Champions Cup. Turneringen var rikligt upphaussad i media så jag sänkte medvetet mina förhoppningar, det kunde ju bara bli sämre. Men faktum är att jag blev positivt överraskad. Redan på parkeringen insåg man att det var proffsigt ordnat.
Jag har kommit fram till att när Byborna säger att dom ska göra en toppencup så ska man tro dem!

Första matchen jag var på i hallen var den 15:e september. Då var det Bollnäs GoIF - Sandvikens AIK (Matchrapport) och då stod jag bakom ena målet. Ni som stått bakom ena målet någon gång vet hur bra man ser därifrån, inget vidare. Så när det var dags för Champions Cup så var det huvudläktaren som gällde. Centralt, lagom nära isen, en armlängdsavstånd till kiosken och trevligt folk. Vad kan man mer begära? Ja kanske en stor jäkla tv längs ena kortsidan som visar hela matcherna, repriser, laguppställningar och intressanta intervjuer. Dessutom spelades det riktigt bra bandy nere på isen. En sån liten bisak.

På fredagskvällen hann jag med att se sista akten av Edsbyns IF mot SKA Neftyanik innan det var dags för kvällens höjdpunkt (för min del). Bollnäs GoIF mötte Västerås SK men tyvärr blev det ingen höjdarmatch, eller vad sägs om en förlust med 11-3? Giffarna hängde inte alls med i svängarna och den ende i mitt lag som fick godkänt var Joakim Hedberg. I Västerås SK var många bra, speciellt nygamle Michael Carlsson som grejade två baljor.
Men lite kul hade jag i alla fall. I slutet av matchen hörde jag en riktigt bra floskel, läs den längst ner på sidan.
På lördag kväll var jag tillbaka i hallen, den här gången för att se säsongens första derby mellan Bollnäs GoIF och Edsbyns IF. Giffarna hängde med bra både spelmässigt och resultat mässigt i 44 minuter då Byn la in 3-1 efter slarvigt försvarsspel. I andra halvlek blev de orangeblåa överkörda av Byn och siffrorna skrevs till slut till 8-2.

Finaldagen kunde jag inte närvara på då jag var på trav i Glada Hudik, på Hagmyren.

Sammantaget är jag ändå nöjd. Jag vet inte riktigt med vad jag är nöjd med, för spelet var allmänt kasst. Men vad många i allmänhet verkar ha svårt att förstå är att man inte kan dra några växlar alls av sådana här cuper. Inte ens ur World Cup, som bara är cirka två veckor före premiären, kan man dra några slutsatser. Istället gäller det att spela ihop laget på deras tilltänkta positioner och inte ge vika för dåliga resultat eller tjuriga supportrar som tränare. Nöta, nöta, nöta. Vissa tränare möblerar om fullständigt i laget. Varför förstår inte jag.

Jag såg i Sandvikens AIK:s gästbok så var Gabriel Bridholm redan utsedd till årets floppvärvning, efter ett par träningsmatcher. Jo, jag tackar.

Bandyloskeltoppen från veckan:

1. "Nässjö IF har kontrakt med en allsvensk spelare som ska lämna besked inom kort."
Nässjö IF:s hemsida om en ny spelare, Avd Vad ska man lämna för besked om redan kontraktet är klart?

2. "- ...Bollnäs GIF är dom bästa..!!"
Bollnäs Flames strax efter att VSK gör 11-2, Avd Ska man skratta eller gråta?

3. "- Dom vet vad vi behöver, pengar och spelare."
Göran Klang i Ljusdalsposten om samarbetet med Vodnik, Avd Så sant som det är sagt.

Tack till Jimmy för flosklerna! Har du några floskler så mejla in dom till mig.

Skriven av: Gustaf Lindborg