Bandysidan.nu


Selånger på väg tillbaka?

publicerat 2004-10-15

Klockan 17:00 i eftermiddag möts Selångers SK och IFK Rättvik BK i Edsbyn Cup. Selångers SK är ett klassiskt bandylag och nu är man på väg upp mot allsvenskan igen. Men först är det alltså Edsbyn Cup här och nu, och här är en intervju med tränaren Kåre Öberg och ordföranden Östen Sundin.

Många vet väldigt lite om Selånger. Berätta lite kort om er verksamhet.
- Förutom A-laget som spelar i division 1 har vi i vinter lag i U23, U17, U14, U11, U9 och skridskolan för de yngsta. Vi gör i år en storsatsning på ungdomssidan för att rekrytera nya lirare. Vi jobbar i skolorna med att våra bandylärare genomför träningspass, turneringar och sprider information om bandysporten. Ett av målen är att komma igång med tjejbandy igen, säger Selångers ordförande Östen Sundin.
- Vi har två stora projekt som vi genomför varje sommar, Selånger Marknad och Drakbåtsfestivalen. Arrangemang som drar publik i massor under två helger och ger bra påfyllning i kassaskrinet. Sista helgen i oktober har vi "Skridskons dag", en breddaktivitet för allmänheten men också för att fånga upp nya medlemmar.
- Vi satsar också mycket på att utveckla kansliet där vi har två anställda just nu. Det är ett viktigt led i vår strävan att åter bli allsvenska, säger Östen Sundin.

I helgen är det Selångers tur att göra entré på isparketten i Edsbyn och Edsbyn Arena. Hur känns det att ni ska få lira där?
- Spelade vår första match i lördags här i Edsbyn Arena mot Djurgården. En fantastisk upplevelse med bästa tänkbara förutsättningar. Genom att få vara med i turneringen så får vi ytterligare matcher mot bra motstånd samt att vi får möjlighet att utveckla laget och spelet innan seriestart. Dessutom kan vi se och lära genom att titta på matcher där allsvenska lag spelar, säger Kåre Öberg, tränare i Selånger.

Vad kan ni prestera i Edsbyn Cup tror du? Med Karlsbyhedens IK, Karlsborgs BK och
IFK Rättvik BK som gruppmotståndare så måste väl kvartsfinal vara målsättningen?
- Vi vill naturligtvis ta oss till kvartsfinal med förhoppning att möta allsvenskt motstånd.

Hur tycker du att det gått för er hittills under försäsongen?
- Vi har i år höjt träningsdosen och kvalitén på träningarna. Vi startade vår försäsong redan 1 april i år med 5 pass i veckan som sedermera har utökats och blivit 7.
- Vi har genomfört fysiologtester i maj respektive september för spelarna med positiv utveckling i samverkan med Elitidrottscentrum.
- Vi började träna på rink 16 augusti och hoppas få is på bandyplan nästa vecka och att vi kan genomföra vår egna turnering Scandic cup 23-24 oktober.

Vilka nya killar har ni i laget? Hur har dom skött sig?
- Patrik Allansson-Roos, Söderfors GoIF (ytterhalv), Stefan Eriksson, Ljusdals BK (Libero), och Niklas Larsson, IF Vindhemspojkarna (back). 3 spelare med höga ambitioner som kommer att tillföra en hel del för oss under denna säsong. Samtliga är utbildade på bandygymnasium i Sandviken respektive Ljusdal.

Det sägs att ni på allvar satsar på allsvenskan, stämmer det? Hur ska ni i så fall nå dit?
- I år är det 10:e säsongen som inleds sedan Selånger Bandy ramlade ur allsvenskan efter 26 säsonger i rad. Som många andra föreningar har vi fått uppleva att vägen tillbaka är lång om inte avancemanget sker på en gång. Men vi har varit med i allsvenskt kval tre av de senaste fyra säsonger. Det är fin meritlista som visar att vi är att räkna med. Vi vill tillbaka! Men det måste ske med en ekonomi i balans. Vi ska vara mycket bra förberedda den dagen vi står och gläder oss åt allsvenskt spel igen, avslutar Kåre Öberg.

Skriven av: Gustaf Lindborg