Bandysidan.nu

Bollnäs GIF vann Edsbyn Cup

publicerat 2004-10-17

Bollnäs GoIF lyckades under söndagseftermiddagen besegra Villa Lidköping BK i finalen av Edsbyn Cup. Lagen var en aning tröttkörda och finalen var ingen höjdare rent spelmässigt, men Giffarna visade styrka genom att vända 0-1 i paus till vinst med 3-1.

Första halvlek inleddes jämnt men passivt. Det var mycket rullande i egen backlinje, snygga men inte särskilt effektiva överlappning löpte i ungefär en kvart innan Villa tog över matchen mer och mer. Villa började få fart på grejerna och kom upp fint centralt i planen, dock utan att skapa några heta målchanser. Jag (som är Giffare) hoppades på slutet av halvleken att vi kunde få gå in med 0-0 i paus, men mina drömmar om det krossades då Mathias Nilsson snitsade sig igenom Bollnäsförsvaret och sprätte upp nystanet i nätmaskorna bakom Timo Oksanen.

Om första halvlek var tempofattig så var det inget mot första kvarten i andra. Villa ledde matchen och höll mest i bollen och spelade runt. Man tilläts och spela runt bollen ganska ohotat, Giffarna hade låg press då Villa stötte på patrull först vid mittlinjen.
Giffarnas defensiv var mer eller mindre klanderfri matchen igenom förutom målet, och med kvarten kvar så började även offensiven komma. Nyförvärvet Peter Stock bröt in från vänstersida och sköt snyggt in bollen i taket. Med sju minuter kvar dribblade sig Hans Åström sånär igenom Villaförsvaret - straff för Giffarna. Andra nyförvärvet av fyra, Daniel Skarps gjorde inget misstag, bara för Joakim Larsson Lantz att hämta ut bollen ur maskorna igen.
Villa började flytta upp, nu gällde det att kvittera. Men istället kunde Patrik Larsson avgöra med ett genombrott på vänsterflanken. 3-1 till Bollnäs och det blev också slutresultatet.

Villa hade första kvarten i de båda trettiominutershalvlekarna, medan Giffarna i stort sett hade motsatsen. Kanske borde Villa öst på mera framåt istället för att backa hem i andra? Lätt att det blir så också när man spelat sex matcher på fyra dygn.

Efter matchen tilldelades Giffarna en pokal samt en segercheck på 20.000:- av arrangörerna. Dessutom fick man stora applåder av den tillresta Bollnäspubliken, men även av Edsbyborna. Villaiter då? Jo det var några stycken, nio om jag räknade rätt trots avståndet.

Bandysidan gratulerar Bollnäs GIF till vinsten av Edsbyn Cup!

Skriven av: Gustaf Lindborg