Dags för final i World Cup

publicerat 2004-10-31

Det är nu klart vilka två lag det är som går till final i 2004 års upplaga av Ljusdal World Cup. Det är Vodnik från Ryssland och Sandvikens AIK från Sverige som möts i den kommande finalen.

Vodnik vann den första semifinalen idag över Ljusdalskolonin Hammarby IF. Ett snabbt mål för vardera lagen inledde matchen men efter det dröjde målen. I sista minuten av första halvlek styrde Sami Laakkonen in bollen i mål vilket betydde 2-1 till Vodnik i paus. Kanske lite oförtjänt resultat då Hammarby varit bra, och då speciellt Jesper Eriksson som hade bra fart under rören.
Tidigt i andra prickade Göran Rosendal rätt på en Hammarbyspecialité, nämligen en hörna. Lyckan blev kortvarig då Denis Ivanushkin kom fri och återigen tog ryssarna ledningen.
Hammarbyarna kämpade väl men kom aldrig riktigt nära. Bäst i Bajen var ändå målvakten Andreas Bomark.
Vodnik till final.

Den andra finalen blev en inte allt för bra match - första semin var klasser mer välspelade.
Magnus Muhrén avgjorde matchen med sitt 3-0-mål med 6 minuter kvar. Bara 6 minuter kvar alltså men trots det så skulle det rassla i näten 4 gånger till. Patrik Nilsson ökade på till 4-0 innan Anatolij Suzdalev reducerade. Lille Evgenij Shvetsov reducerade till 2-4 i sista spelminuten men Daniel Eriksson fastställde slutresultatet till 5-2 till SAIK.
En "kul" kuriosa från matchen är att Murren spelade i tröjnummer #2 då hans egna #13 stals under natten!

Vodnik - Sandvikens AIK spelar final i Ljusdal World Cup vid 18:00-tiden.

Skriven av: Gustaf Lindborg