Bandysidan.nu


Magnus Muhrén: Oerhört inspirerande!

publicerat 2004-11-04

Igår blev det alltså klart att Per Fosshaug skriver på ett ettårskontrakt med Sandvikens AIK. 39-årige Per Fosshaug kommer dock inte att kunna spela i sin nya klubb förens i början på januari, på grund av sin avstängning.

Det var i våras som Pelle Fosshaug, då spelandes i Västerås SK, i en slutspelsmatch mot Edsbyns IF första crosscheckade Hans Andersson och sen slog Petteri Lampinen med klubban i magtrakten. Dessa incidenter fick Pelle Fosshaug avstängd året ut, från all spel och träning, därför kan han inte debutera i Sandviken förens tidigast i januari 2005 mot Kalix Bandy.
- Det är naturligtvis inte riktigt bra, samtidigt som att just den avstängningen är ju faktiskt det som har gjort det möjligt för oss att värva honom, säger Magnus Muhrén till Bandysidan om sin nya lagkamrat.

Pelle Fosshaug blev alltså inte bara avstängd från matchspel utan även från träning. Frågan är ju hur förbundet ska kunna hålla koll på det, samt om det rent av är rimligt att förbjuda en person att utföra fysisk aktivitet.

Faktum är att många personer vill ha Pelle Fosshaug livstidsavstängd efter det han gjort, till viss del retroaktivt. Det kan man naturligtvis inte göra men Pelle Fosshaug inser själv att han måste sluta med detta, och Magnus Muhrén håller med.
- Jag tycker definitivt att det var rött kort och att det borde ha resulterat i ett antal matchers avstängning, men det straff han har fått står inte alls i proportion med det han gjorde, säger Magnus Muhrén och fortsätter:
- Om alla skulle stängas av efter den bedömningsnivån så skulle det bli många, långa straff framöver.

Mycket dumt har Fosshaug gjort men oavsett vilken avstängning han ska ha så kan man inte säga annat än att han i sina bästa stunder är en av världens bästa bandyspelare. Pelle Fosshaug har fyra VM-guld från 1993, 1995, 1997 och 2003 på 121 landskamper, plus fem SM-guld från 1993, 1994, 1996, 1998 och 1999. Krydda det med att han också blev utsedd till Årets Man inom svensk bandy 1994.
Många siffror där men det är mer än bara siffror. Trots att han är relativt kort (174 cm) så är det ett riktigt energiknippe vi har att göra med här, ingen man vill möta ensam i en mörk gränd precis. Skridskoåkningen, tekniken och passningsspelet går hand i hand och det kan ingen vettig människa förneka.
- Han är den bästa spelare jag har mött under min karriär, möjligtvis i konkurrens med Mikhail Sveshnikov! Han har en oerhörd blick för spelet och har en unik förmåga att göra sin omgivning bättre, berättar Magnus Muhrén till Bandysidan.

Magnus Muhrén som också har känslorna inför att spela med Pelle Fosshaug till vintern klara.
- Jag tycker att det känns oerhört inspirerande!

Skriven av: Gustaf Lindborg