Bollnäs bra i sista finslipningen

publicerat 2004-11-06

Under fredags kvällen gästade Bollnäs GoIF Hällåsen och Brobergs IF för att genomgå den sista finslipningen inför den efterlängtade seriepremiären om en vecka. Första halvlek var jämn men i andra imponerade de orangeblå mer.

Broberg inledde matchen bäst, om än knappt. Broberg skapade finfina målchanser och Jonas Nygren övertygade mest. Men det var Bollnäs och nyförvärvet Ville Aaltonen som gjorde första målet och 1-0 till gästerna.
Efter dryga 30 minuter in i andra halvlek åkte Jonas Nygren på en smäll uppåt armbågen och tvingades utgå på grund av det. När han var borta tog sig Giffarna in mer i matchen och kunde skapa några lägen. Mikael Nilsson, som fick agera libero då Svenne Olsson hade känningar i ljumskarna, imponerade då Giffarna anföll.

När Broberg stuvade om i laget efter Jonas Nygren så tog Giffarna över allt mer och nu började även målen komma efter bara 1-0 i halvtid. Giffarna gick snabbt upp till 3-0 innan Broberg reducerade till 1-3 genom Stefan Larsson. Samma Stefan Larsson reducerade även till 2-4.
Efter det tog Giffarna tag i matchen på allvar resultatmässigt och gick upp till 7-2 som också blev slutresultatet. En som det gått lite tungt för målmässigt under försäsongen i Giffarna är Hans Åström, men under fredagen kom 2 mål från hans klubba. Skönt för honom.
Anfallskollegan och talangen Joakim Hedberg har det gått desto bättre för under försäsongen och det spädde han på då även han gjorde 2 mål.
Anders Spinnars är en annan som imponerar allt mer som libero och han verkar ha kommit till rätta med sina nertagningar som tidigare var ett orosmoln.
Övriga Bollnäsmål gjordes av Patrik Larsson och Daniel Skarps.

Dagen före, på torsdagen, gästade Allsvenska nykomlingen Västanfors IF Skutskärs IF BK. Västanfors som inte direkt rosat marknaden under försäsongen visade upp ett ganska bra spel här.
4-0 i paus till "Fläkten" och bra spel av hela laget, men planens gigant var Niclas Stahlén som gjorde alla 4 målen i första halvlek. Tidigt i andra ökade Petter Andersson på till 5-0 efter en hörna och då var matchen död för hemmalaget Skutskärs del.