Edsbyn gästade Tingvalla i genrep

publicerat 2004-11-07

Många lag gör sina sista genrep inför den stundande seriepremiären kommande vecka. Igår var svenska mästarna Edsbyns IF ner till Tingvalla i Karlstad för att möta Boltic/Göta. Matchen spelades i ett dåligt väder och spelet blev därefter.

Det var många plusgrader och ganska blåsigt på Tingvalla, något som påverkade isen i negativ bemärkelse. Bollen hoppade och far, och flera försvarare tog avgörande felskär med skridskorna som ställde till det defensivt. Kontentan av det hela blev en svängig tillställning.
Edsbyn som hade vinden i ryggen under första halvlek kunde i alla fall göra 2 mål och spela klart bäst under de första fyrtiofem minuterna. Det var finländaren Kimmo Huotelin och unge men ändå rutinerade halvan Per Hellmyrs som tillverkade nätrasslen i första halvlek.

I andra halvlek jämnade spelbilden ut sig när det var BolticGötas tur att känna vinden i ryggen. Boltic reducerade och kvitterade i början på andra halvlek efter bland annat ett straffmål av Kaj Nordin.
Efter några individuella misstag var dock Edsbyn uppe i en 2-målsledning igen. Joakim Hedqvist gjorde 3-2 och Jonas Edling gjorde 4-2. Här trodde man att Mästarna skulle rycka ifrån men den dåliga isen och den kanske något slitna(?) truppen mäktade inte med det.
Istället var det återigen Boltic som reducerade och kvitterade till 4-4 - vilket också blev slutresultatet. Kaj Nordin gjorde ytterliggare ett staffmål, och Jacob Bucht samt Mikael Jernberg gjorde Boltics andra mål.

Källa: BolticGota.com och BandyByn.se.

Skriven av: Gustaf Lindborg