Bandysidan.nu

Första målet för Jarno Väkiparta

publicerat 2004-11-08

I förrgår spelade Katrineholms SK sin sista match innan allvaret drar igång på söndag med match mot IFK Motala. I sista genrepet mot IK Sirius BK så gjorde Jarno Väkiparta sitt första mål i sin nya klubb.

På ett regnigt Backavallen lyckades Katrineholms SK vinna efter att ha tagit över i slutet på matchen. IK Sirius BK duktige Urban Förare gjorde 1-0 innan Denis Riabchevski kvitterade. Gästerna IK Sirius BK var dock knappt bäst i första halvlek och ledde rättvist med 2-1 i paus efter mål av Magnus Burman som pangade i bollen på straff.
I andra halvlek tog Katrineholms SK över mer och mer, och nyförvärvet Jarno Väkiparta kunde påpassligt vara framme vid ett frislag och kvittera. Urban Förare kunde visserligen återigen ge Uppsalalaget ledningen men efter det tog det soppatorsk. Andreas Broberg sprätte upp 3-3-bollen efter slalomåkning, Iivo Wegelius satte 4-3 på straff, medan Peter Winbäck avslutade målskyttet till 5-3 i matchens sista minut.

Båda nyförvärven Andreas Broberg och Jarno Väkiparta målade i matchen.
- Broberg var väl bra, men Väkiparta kan mycket bättre. Jag är inte så säker på att han finns med i premiären på söndag. Jag menar en 60 procentig Väkiparta är knappast bättre än någon annan i KSK som går på 100, sa Granberg först, men tillade efter ytterligare några sekunders funderingar.
- Jo, Väkiparta är nog med på söndag i alla fall.

Källa: Katrineholmskuriren

Skriven av: Gustaf Lindborg