bandysidan.nu        English
2004-11-19

Resultatservice på nätet

Ibland kan man inte gå på bandy av olika orsaker, men man vill i alla fall hålla koll på vad som händer matcherna. Det finns många vägar att gå och en av dem är att följa någon av de resultatservice-sajter som finns numer.

Vad gäller bandy finns det några olika alternativ. Det äldsta är gamla hederliga texttv, som sedan ett antal år även finns på nätet. Otaliga är de gånger jag suttit framför 377 och väntat på att målen ska trilla in. Texttv är dock inte alltid det bästa stället om du vill hålla reda på målskyttarna. Dels redovisas vanligen bara senast målskytt, men också brukar det ibland bli rätt roliga avarter på namnen. Dessutom är texttv på internet inte särdeles snabbt uppdaterat.

Man kan ju också lyssna på radiosporten på internet. Det är utmärkt sätt att följa bandyn, då man kan få en hel del kommentarer utöver målen.

Även Aftonbladet och Expressen har målservice för bandy. Jag har inte hunnit prova Expressens målservice ännu, men aftonbladets är rätt trevlig med ett "pling i rutan" när det blir mål. Plinget är naturligtvis valfritt. Dock var hastigheten inte alltid den bästa i uppdateringarna alla gånger.

BandySM.se är en sida som har massor av funktioner och riktigt användbar. Nu har den också börjat med målservice. En trevlig målservice som dessutom kan innehålla internationella matcher, då det spelas några.

Slutligen har vi Goalwire. En av de absolut snyggaste målservice-sajterna tillgängliga just nu. Snyggt och prydligt, med målskyttarna tillgängliga om du för muspekaren över en "inforuta". Goalwire förser även Svenska Spel, TV4 och TV5 med resultat. Man hoppas att i framtiden kunna bevaka även finsk och norsk bandy.

Utöver detta finns ibland möjlgiheten att följa en match på svts hemsida. Dagens Europacupfinal mellan Edsbyns IF och Vodnik. Det är dock inte så vanligt och jag skulle rekomendera er att skaffa SVT 24 istället, då de matcher som sänds på webben också visas live på SVT 24.

Torbjörn Lindquist
Kommentarer

Ingen kommentar ännu, vill du bli först?Du måste vara inloggad för att kommentera.
Senaste foruminlägg
TV-sändningar
 Nya/Uppdaterade länkar
 Senaste uppdatering
Bandysidan rekomenderar
 Logga in