Bandysidan.nu

Skandalscener på Sävstaås!

publicerat 2004-12-09

Det utspelade sig skandalscener på Sävstaås i gårkväll. Först ett bortdömt mål i slutsekunderna och sedan ett tumult mellan spelarna strax efter att de lämnat isen.

Det hela började med att hemmalaget Bollnäs GoIF fick en hörna med 7 minuter kvar att spela vid ställningen 3-3. Gästande Sandvikens AIK rusar bra och kan på så vis kontra genom Patrik Nilsson och Magnus Muhrén. Patrik Nilsson rundar sin försvarare och man blir på så vis 2 mot 1 i kontringen, och väl inne i straffområdet passar Patrik Nilsson till en klart offsidestående Magnus Muhrén som enkelt stöter in bollen bakom en utsträckt Timo Oksanen. Domaren dömer mål och en visselkonsert från publikhåll följer men det hela lugnar snart ner sig.

Ett kortvarigt glädjefnatt

Bollnäs GoIF börjar slå lyror i en jakt på kvittering. Det brukar inte vara en bra idé, men bollen letar sig fram till nyblivne finske landslagsmannen Tommi Österberg som får på ett bra skott mot mål. Målvakt Gabriel Bridholm gör en bra räddning men lyckas inte hålla den, varpå Patrik Larsson i Bollnäs GoIF petar in bollen i mål samtidigt som matchuret visar 91+. Publiken exploderar i ett glädjefnatt, ett kortvarigt glädjefnatt ska tilläggas.

En omöjlig offside

Domare Team Lisell dömer mål, men ändrar sig sedan 30 sekunder senare och dömer bort det för offside efter samråd med linjedomaren. En omöjlig offside eftersom det dels var en retur, dels var en försvarare ståendes på mållinjen. Publiken på 2 127 personer börjar nu en än större visselkonsert än tidigare och dessutom kastas det bland annat in en snusdosa på isen. I samband med det bortdömda målet blåser också Team Lisell av matchen.

Gruff efter matchen

Efter matchen åkte Sandvikens AIK:s målvakt Gabriel Bridholm och Bollnäs GoIF 1-1-målskytt Johan Berglund ihop i ett gruff. Storyn om vad som egentligen hände är tudelad.
- Det känns som en lättare nackspärr ungefär. Jag såg att Berglund var på Joel Othén (reservmålvakten) och gick emellan. Då drog han till mig med klubban i nacken. Hade det varit på stan hade han fått fängelse för en sån grej, säger Gabriel Bridholm till Arbetarbladet.
Bollnäs GoIF:s Johan Berglund var dock av en annan åsikt.
- Målvakten körde på mig bakifrån, då vände jag mig om och vi började småknuffas. Att han sedan slänger sig ner på isen är skandalöst, säger han till Ljusnan.
Nästa match Team Lisell dömer i norra allsvenskan är mötet mellan Bollnäs GoIF och Västanfors IF. Det blir intressant att se vilket mottagande Team Lisell får då.

En jämn match

Matchen var förutom dessa incidenter rätt så välspelad, om än tuff, men tufft ska det vara i dessa möten. Båda lagen spelade en mycket bra defensiv, speciellt i första halvlek. Sandvikens AIK inleder båda halvlekarna bäst, men efter ett tag jämnar Bollnäs GoIF ut det hela.
Nu blir det landskamper i helgen mellan Sverige och Finland, följt av allsvenskt spel igen först på onsdag.

Skriven av: Gustaf Lindborg