Bandysidan.nu

Sverige fick sin revansch

publicerat 2004-12-12

Sverige fick idag revansch för 6-2-förlusten i fredags i Hälsingfors. Svenskarna vann med målsnåla 2-0 på Rocklunda i Västerås efter mål av Sandvikens AIK:s Patrik Nilsson och Magnus Muhrén.

Dagens returmatch i Västerås tv-sändes på webben och i SVT24 och det var en målsnål föreställning som tittarna bjöds på. Utespelarna hade svårt att få till det där sista framför mål och målvakterna Andreas Bergwall och Timo Oksanen hjälpte till att hålla siffrorna nere. Första halvlek innehöll många resultatlösa hörnor, främst på grund av Finländarnas täta rus. Första halvlek slutade 0-0 med knapp fördel för de blågula.
Andra halvlek inleddes med ett "tillfälligt avbrott". Under tiden passade Samuli Niskanen på att ha ett resultatlöst friläge, och Sverige ha ett ribbskott. När sändningen började igen upptäckte man att tempot ökat markant i jämförelse med första halvlek. En bit in i halvleken, i den 63:e minuten närmare bestämt, kunde även svenskarna ta ledningen. En hörnretur ut till vänster från Timo Oksanen kunde ur dålig vinkel slås in på volley av Patrik Nilsson. Efter det målet tog Sverige över mer och mer och när Finland anföll så var det bara Samuli Niskanen som kom ensam mot ett samlat svenskt försvar.
En man med närmast hysterisk målform är comebackande Magnus Muhrén och han fick göra avslutande 2-0. En lång vänsterhörna når i 83:e minuten fram till Magnus Muhrén som kommer med fart och prickskjuter in bollen i bortre burgaveln.

Denna 2-0-seger värmde nog Kenth Hultqvist och grabbarna. Med tanke på det stora antalet nykomlingar i truppen så borde man nog vara nöjd med detta resultat. Hos båda lagen var målvakterna bästa spelaren.

Skriven av: Gustaf Lindborg