Två poäng närmare elitserien

publicerat 2004-12-31

Bollnäs GoIF duellerar med Brobergs IF om den sista elitserieplatsen. Igår tog man in 2 poäng när man säkert vann borta mot Falu BS på Lugnet med 4-0 (1-0).

Det var en mycket viktig match för gästande Bollnäs om man ville ta sig över elitseriestrecket. Giffarna hade dock problem inledningsvis att sätta dit bollen i mål, något som varit ett återkommande problem i flera matcher under säsongen. De orangeblå skapade en hel del lägen och i den 43:e minuten satt den. Patrik Larsson slog en lyra till Hans Åström som överlistade Jonas Persson i Falumålet. Direkt efter paus kunde man öka på till 2-0 genom Joakim Hedberg som tog som hand om sin egen retur.
- Både 1-0 och 2-0 kom i psykologiska lägen, strax före och strax efter paus. Det märktes att Falun gick ned lite i humör och inte riktigt orkade kämpa lika hårt defensivt, sa Bollnästränaren Stefan Hansson.

Vidare i andra halvlek så ökade Tommi Österberg på till 3-0 efter en hörna, och Daniel Skarps satte punkt med sitt 4-0-mål i 81:a minuten. Trots 4-0-förlusten var Falun rätt nöjd med matchen. Speciellt bra var Sergej Obuhov som gjorde comeback i den blågula dressen efter ett samarbetsavtal med Karlsbyhedens IK.
- Jag är positivt inställd till en fortsättning i laget, men detta först när jag klarat av grundserien med Karlsbyheden. Målet där är att säkra en plats bland de fyra främsta och då kan jag kanske ägna mig helt åt Falu BS, säger Kenneth.
Falun behöver nog alla förstärkningar man kan få, när laget går in i fortsättningsallsvenskan. Laget har verkligen underpresterat såhär långt och bättring är ett måste. Att degraderas till ettan vore nog dödsstöten för en klubb som Falun.