Snöstorm - men Bollnäs vann

publicerat 2005-01-03

Under söndagskvällen lyckades Bollnäs GoIF vinna med klara 9-3 över gästande Västanfors IF. Det var riktig snöstorm på Sävstaås, och i de två första av de tre trettiominutersperioderna var det mer komedi än bandy.

På vägen upp förbi Tågmästarn och Jontaskiosken började det ymniga snöfallet. Väl på parkeringen var snöfallet i full gång. Det var tur man hade en halsduk.
Efter ekonomiska överlämningar, en tyst minut och ett tal så kom matchen igång. Bollen hoppade och for över klubbladen, så något skönspel var det inte. Efter en snedstuds nere i Bollnäsförsvaret så tog Fläkten ledningen med 1-0. Bollnäs vände dock resultatet till 3-1 innan domaren blåste för omspolning efter 30 minuter. Bollnäs vann för övrigt varje period med 3-1, vilket alltså landade på klara 9-3.
Först i den tredje blev isen spelduglig och riktig bandy kunde börja spelas. De två tidigare perioderna var mer komedi med alla lyror och snedstudsar, än vad det var bandy. Ett kul exempel var när Bollnäs målvakt Henrik Rhenvall gjorde ett utkast som gick över alla utespelare och studsade över Henrik Steen i Västanforsmålet och in i mål. Det dömde dock bort då ingen spelare touchade bollen.

Att Bollnäs vann med klara 9-3 hjälpte dock föga eftersom Brobergs IF vann hemma mot Edsbyns IF med 3-1. I och med detta så måste Bollnäs ta poäng mot Hammarby IF samtidigt som att Broberg förlorar mot Sandvikens AIK.

Skriven av: Gustaf Lindborg