Bandysidan.nu


Magnus Mill: "Jag blev helt lam"

publicerat 2005-01-04

Tidigare i höstas var det Markku Huhtanen som råkade ut för en otäck smäll. I söndags var oturen framme igen för en Ljusdals BK-spelare när Magnus Mill fick en smäll från sidan och satte en nerv i kläm. Resultat blev förlorad känsel i högersidan av kroppen.

Magnus Mill, tillfälligt förlamad.
Magnus Mill, tillfälligt förlamad. Foto: Torbjörn Lindquist

Matchen mellan Ljusdals BK och Karlsbyhedens IK var i full gång på IP i Ljusdal när den otäcka incidenten inträffade.
- Mattias Wiberg slog en lyrboll som jag åkte mot. Jag böjde mig ner när jag skulle ta emot bollen och då kom en motståndare från sidan som jag kolliderade med. Smällen tog i huvudet och jag kände hur det brände till i kroppen, som att få en stöt ungefär.
Magnus tappade känseln i högerarmen och blev lite vimmelkantig i huvudet, och för en kort stund var han "borta". Magnus blev utburen på bår och när han blev klar igen började tankarna inne huvudet snurra.
- Jag var helt lam på höger sida och började tänka på hur det skulle bli att ta hand om dottern om jag var lam. Hur skulle det bli med familjen? Ja, det var mycket som oroade just då.
I ambulansen kändes det bättre i kroppens högersida, berättar Magnus, som ändå fick ha sin nacke fixerad i flera timmar på Hudiksvalls sjukhus.
- Jag fick ligga där och stirra i taket. Läkarna ville vara helt säkra på att inget var fel med nacken eller ryggen och det kan man ju förstå.
På sjukhuset hittades inget fel, förutom att en nerv hamnat i kläm. Det ska enligt läkarna släppa efter några dagar, och Magnus kunde åka hem samma kväll. Det ända som oroar honom nu är hans tröja, nummer 13, som blev förstörd.
- Jag hade den på mig när jag kom till sjukhuset så den var de tvungen att klippa sönder. Känns inte helt okej. Nu måste jag ha en ny och det var någon som föreslog att jag skulle byta tröjnummer till 112.

Källa: Ljusdalsposten

Skriven av: Gustaf Lindborg