Äntligen en bortaseger för Kalix

publicerat 2005-01-17

Kalix Bandy har haft det svårt på bortapan denna säsong. Faktiskt inte en enda segar fram till gårdagens match mot Gripen/Trollhättan BK borta.

Men igår var det dags. Första bortavinsten för säsongen, men det såg länge ut som att Gripen/Trollhättan BK skulle gå segrande ur denna batalj.

Gripen/Trollhättan BKledde faktiskt matchen efter 37 minuter efter två mål av Lars Karlsson och ett av Patrik Styrbjörn. Och hemma vid datorerna och tv-apparaterna i Kalix gick det nog en djup suck.

Kalix lyckades dock rycka upp sig innan halvtid och reducera till 3-1 genom Mikko Aarni två minuter innan pausvilan.

I början på andra halvlek så kom en mål-explosion utan dess like då Kalix vända 3-1 till 3-4 på bara 15 minuter genom John Nilsson, Magnus Johansson och (återigen) Mikko Aarni.

Skillnaden från andra matcher med Kalix var att den här gången så tog det inte slut där. Istället fortsatte man spela offensivt och kunde göra både 3-5 och 3-6 innan den 70:e matchminuten. Målskyttar här var Anders Englund och Magnus Johansson.

Men då började Kalix återigen släppa till och Gripen/Trollhättan BK kunde då gå upp till 5-6 genom Lars Karlsson och Anders Jakobsson.

I den 87:e matchminuten kunde dock Mikko Aarni avgöra med hans tredje mål för dagen på en lyra som gick genom Gripens försvar. Matchen var vid denna tidpunkt avgjord, trots att Gripen kunde göra 6-7 genom, ja ni gissade rätt, Lars Karlsson.

Skriven av: Jesper Bergeskans