Bandysidan.nu


Hälsingelagen i sista matchen före vila

publicerat 2005-01-25

Kvällens omgång är den sista inför VM-uppehållet. Och det blir ett välkommet uppehåll enligt de tre hälsingetränarna i elitserien och superallsvenskan.
- Visst är det intensivt, samtidigt har man sett fram emot den här perioden, säger förra årets guldtränare Ola Johansson.

Svensson - ett rödblått namn i blågult
Svensson - ett rödblått namn i blågult Foto: Torbjörn Lindquist

I söndags klarade Edsbyns IF oavgjort och 3-3 hemma mot Vetlanda BK. Detta till stor del tack vare Joel Edlings två mål, Joel Edling som strax före matchstart fick hoppa in och ersätta en magsjuk Hans Andersson. Om Joel Edling får chansen idag är inte säkert men ett som är säkert är att förra årets guldtränare Ola Johansson vill ha med sig två poäng hem ifrån Vetlanda idag. Det vankas alltså returmöte.
- Det skulle vara väldigt skönt med en seger inför uppehållet och det är också vår ambition. Vi kommer att vara mycket, mycket väl förberedda när vi möter Vetlanda, säger Ola Johansson.
Den i Vetlanda som i söndags "snodde" Byns tvåpoängare var målvakten Andreas Bergwall. Han ska enligt uppgift ha varit lysande i matchen och till helgen reser han till VM i Kazan. Även Edsbyn har namn med i den svenska truppen. Det är burväktare Anders Svensson, halvan Per Hellmyrs och såklart Daniel Liw. Ett minst sagt hektiskt schema för de rödblå.
- Visst är det intensivt, samtidigt har man sett fram emot den här perioden, säger Ola Johansson.

Två lag som inte har några spelare med i det svenska landslaget, men däremot i det finska, är elitserieöverraskningen Brobergs IF och ledarna av superallsvenskan Bollnäs GoIF. Båda dessa klubbar har haft stora framgångar på slutet men tackar ändå för det kommande uppehållet.
- Nu gäller det att mobilisera de sista krafterna rent mentalt. Fysiskt tror jag att vi orkar en omgång till, säger Brobergstränaren Peter Isaksson som fört laget till segrar som "experterna" på förhand aldrig kunnat ana.
- Jag är jättenöjd med vad vi presterat, men vi är för dåliga på att göra mål. Mot de bättre lagen önskar jag att vi hade högre procent på våra avslutningar.
- Det har hänt otroliga saker, man sitter och är besviken efter en förlust på Rocklunda, säger Peter Isaksson.
Efter 5-2-förlustern borta mot Västerås SK har man idag chansen till revansch hemma på Hällåsen. Men lagets skyttekung, Stefan Larsson, har skadeproblem vilket oroar. Robert Dammbro blev även han skadad mot VSK, men spelar troligen ikväll.

Ett annat lag med hemmamatch ikväll är Bollnäs. Efter IFK Vänersborgs förlust i söndags toppar nu "Giffarna" tabellen, på samma poäng som Vänersborg. Den viktiga målskillnaden spelade man åt sig under fredagens klang och jubelföreställning där Kalix Bandy krossades med 11-0 på hemmais. Nu siktar man på ny seger hemma mot Falu BS i sista omgången före VM-uppehållet.
- Vi siktar på två poäng och jag hoppas vi kan fortsätta med det vi presterade i fredags. Det var roligt att kunna bjuda publiken på det spelet. Och med det lag vi har ska vi ligga i toppen, det är ingen överraskning, säger Stefan Hansson.
Med den numer relativt breda trupp man har så kunde både Tommi Österberg och Joakim Hedberg vila förra matchen. Idag är de tillbaka i startelvan, och vilka som får stå åt sidan idag avgörs senare under eftermiddagen.
- Det känns riktigt, riktigt skoj. Men visst ska det bli skönt med ett uppehåll där vi kan träna ordentligt och titta på de individuella bitarna, säger Stefan Hansson.

Klart för avslag på Tjustkulle, Hällåsen och Sävstaås.

Kommentarer ifrån Ljusnan.

Skriven av: Gustaf Lindborg