Sandviken kvitterade

publicerat 2005-03-03

Allt var upplagt för en underbar bandykväll på Zinkensdamm. Under eftermiddagen sken solen, 5-6 minusgrader och förväntansfulla supportrar. Och spänningen gjorde ingen besviken.

Majoriteten av de 5118 åskådarna gick trots det hem besvikna. Och det var enbart på grund av resultatet. Sandvikens AIK vann nämligen den fjärde kvartsfinalen mot Hammarby IF genom ett hörnmål av Magnus Muhrén. Vem skulle annars ha avgort, han visade verkligen i kväll vilken stor spelare han är. Trots att Saik i andra halvlek i princip hade satt sig i knät på Joel Othén slet han kopiöst och hade skärpan när den som bäst behövdes.
Annars började Hammarby nervöst och hade kunnat ligga under redan efter en kvarts spel om inte Jonas Holgersson hade räddat bollen på mållinjen.
Men sedan kom Hammarby upp i banan något bara för att få se Daniel Mossberg komma åkande på högerkanten som en torped och spela in bollen till en helt ren Muhren.
Inte långt efter det kontrade Patrik Nilsson in 2-0 målet efter pass av Niklas Spångberg. Så i halvtid hade Saik matchen som man ville.

I andra halvlek gick Bajen ut som ett helt nytt lag. Man anföll på bred front och Saik slog ifrån sig. Så smångom kom reduceringen genom Göran Rosendal och nu lossnar det tänkte man. 2-2 målet gjorde Rickard Koch efter en fin passning av Stefan Erixon. Ett riktigt kämpamål, där bollen bara skulle in.
Innan det hade Hammarby kostat på sig att bränna en straff. Joel Othén tog både straffen och returen och en miljon chanser till kändes det som.
Inte många i Sandviken som saknar Daniel Kjörling i dag.
Sedan kom avgörandet som tystade hela Zinkensdamm.

Skriven av: Per-Åke Tångring