bandysidan.nu        English

Välkommen till bandysidans IRC-sida

Är du intresserad av att chatta bandy? Isåfall har du hamnat på rätt ställe. Här är meningen att du ska kunna få den information som behövs för att kunna diskuttera din favoritsport med likasinnade.

För att kunna IRCa behövs ett IRC-program. Ett bra sådant som fungerar på de flesta system är X-Chat. När du installerat programmet så ska du koppla upp mot en irc-server. Välj sedan quakenet i nätverkslistan så kopplas du upp. När du är ansluten mot servern går du in i kanalen med kommandot /j #bandy och kan därefter börja chatta.

Vad är IRC

För att vara teknisk, IRC står för Internet Relay Chat, och är ett realtidssystem för att prata med andra personer på internet. Till skillnad från många andra system så pratar man framför allt i grupp, om tex ett ämne. De grupper man pratar i kallas för kanaler och ett exempel på en kanal är #bandy, där det då naturligtvis går att diskuttera bandy. Det första tecknet i ett kanalnamn är alltid #, för att markera att det är ett kanalnamn.

När du är i en kanal skriver du det du vill skriva till kanalen och trycker på enter för att skicka iväg hela texten. För att visa att texten i första hand är till en viss person skriv namn: meddelande medan om du vill att endast en viss persion ska kunna se meddelandet så kan du skriva /msg namn meddelande.
Senaste foruminlägg
TV-sändningar
 Nya/Uppdaterade länkar
 Senaste uppdatering
Bandysidan rekomenderar
 Logga in