Position:Mittfält

Nyheter

Edsbyn segrare i ExTe World Cup 2008

publicerat 2008-10-26
Både Edsbyns IF och Bollnäs GoIF är heta direkt från början. Många farliga chanser och tidig Bollnäsledning.

Dagens andra semifinal spelades mellan Uralsky Trubnik och Edsbyns IF. Matchen börjar i ett bra tempo där Edsbyn får den första chansen, men Trubnik gör det första målet. Efter knappa fyra minuters spel gör Evgenij Kuks inga misstag helt ren med Edsbyns målvakt, utan 1-0 är ett faktum.

Västerås SK inledde bäst i den andra semifinalen av årets World Cup och gjorde 1-0 på ett friläge i den 9:e matchminuten. Målskytt var Andreas Hammarbäck.

Kvällens omgång är den sista inför VM-uppehållet. Och det blir ett välkommet uppehåll enligt de tre hälsingetränarna i elitserien och superallsvenskan.
- Visst är det intensivt, samtidigt har man sett fram emot den här perioden, säger förra årets guldtränare Ola Johansson.

I helgen generalrepeterade Svenska A-landslaget i Nations Cup i finska Villmanstrand. Samtidigt var Svenska Utvecklingslandslaget på dubbellandskamper i Uralsk, Kazakstan.

Utvecklingslandslagets förbundskapten Kjell Edberg har samlat en trupp på 16 man som ska resa till Kazakstan för en dubbellandskamp.

Bollnäs GoIF var under fredagskvällen mycket nära att kunna skrälla till stort mot mästarna Edsbyns IF i den allsvenska premiären. Det var Joakim Hedberg som med sina två mål satte käppar i Edsbyhjulen.