Position:Mittfält

Nyheter

Kampparit finska mästare

publicerat 2012-03-10
Kampparit (Mikkeli) vann dagens final mot Narukerä (Pori) med 6-2 efter två mål vardera av Kimmo Huotelin och Joonas Kakriainen.

Brobergs IF chocköppnade mot Edsbyns IF i nattens fjärde och sista kvartsfinal med mål efter 43 sekunder av Stefan Larsson. Edsbyn replikerar dock med ett hörnmål efter dryga två minuters spel. Broberg skapar ett flera chanser där den bästa är ett friläge av Jonas Nygren, som dock inte lyckas förvalta detta.

Dagens andra semifinal spelades mellan Uralsky Trubnik och Edsbyns IF. Matchen börjar i ett bra tempo där Edsbyn får den första chansen, men Trubnik gör det första målet. Efter knappa fyra minuters spel gör Evgenij Kuks inga misstag helt ren med Edsbyns målvakt, utan 1-0 är ett faktum.

Traditionsenligt har den svenska förbundskaptenen Anders Jakobsson tagit ut ett all star team.

Det är dags för en mer eller mindre betydelselös match i bandyvm. Orsaken att matchen är betydelselös är att oavsett resutlat möts Sverige och Finland i semifinalen. I det finska laget är Sami Laakkonen, Ari Holopainen och Vesa Vuokila förkylda och har feber. Därför har de inga avbytare.

Imorgon drar VM i Kazan, Ryssland, igång. Sverige "värmer upp" med en match mot det på förhand lite blekare motståndet Norge. Här presenterar Bandysidan lite info inför morgondagen.

Förbundskapten Sören Persson har klart för sej vilka spelare skall försvara VM-titeln om tre veckor.