Position:Anfall

Nyheter

Västerås svenska mästare för herrar

publicerat 2015-03-14
Västerås SK vann dagens SM-final mot Sandvikens AIK efter en extremt fartfylld tillställning med många ansikten. Sandviken inledde starkt, men lyckades trots många chanser i inledningen inte få in bollen. Istället började Västerås ta över spelet och efter dryga kvarten gör Västerås 0-1 genom Tobias Holmberg.

Ryssland var det starkare laget i en snabb och händelserik VM-final. Sverige fick chansen med straff två gånger om efter höga klubbor, men straffarna missades först av Christoffer Edlund och sedan av Patrik Nilsson.

Den första upplagan av Elitserien i bandy i Sverige är nu färdigspelad och det är dags för slutspel. Till att börja med kan vi summera en mycket intressant serie med en rafflande avslutning, där till slut Tillberga IK BK fick göra Falu BS sällskap nedåt i seriesystemet.

I samband med World Cup arrangeras en presskonferens varje år. Rolf Käck på internationella bandyförbundet inledde med att säga att det var ett totalt sett bättre underlag iår, när vi dessutom preparerar isen i halvtid och har isvårdspauser under dagarna.

Sandviken vidare på straffar.

publicerat 2006-10-28
Kvartsfinalspelet inleds med matchen mellan Sandvikens AIK och Gripen/Trollhättan BK. En nyhet för året är att de flesta domare har headset för kontakt med matchsekretariatet.

Gruppfinalen i grupp B spelades mellan Sandvikens AIK och Dynamo (Moscow), två av favoriterna till Slutsegern. Dynamo har på försäsongen endast förlorat mot Zorkij, och vann Champions Cup tidigare iår. Sandviken kommer från en seger i Svenska Cupen för några veckor sedan.

Sandvikens AIK dominerade stort i första halvlek i matchen mot Tornio PV. I den första halvleken gjorde Sandviken hela 8 mål, varav Patrik Nilsson gjorde hälften. Två av Nilssons mål kom på straff.