Position:Anfall

Nyheter

Broberg utslaget ur cupen

publicerat 2008-10-25
Jenisej tog ledningen med 1-0 genom ett fint slaget frislag från cirkeln av Sergej Lomanov. Det kom också en kvittering från Brobergs IF innan det blev pausvila.

Brobergs IF chocköppnade mot Edsbyns IF i nattens fjärde och sista kvartsfinal med mål efter 43 sekunder av Stefan Larsson. Edsbyn replikerar dock med ett hörnmål efter dryga två minuters spel. Broberg skapar ett flera chanser där den bästa är ett friläge av Jonas Nygren, som dock inte lyckas förvalta detta.

Det blev en tät tillställning mellan Brobergs IF och Zorkij. Broberg började bäst och i den 13:e minuten blir Stefan Larsson fri och gör 1-0.

Inför den här säsongen åkte Ljusdals BK ur högsta serien. Men de övriga hälsingeklubbarna - Bollnäs GoIF, Brobergs IF och Edsbyns IF - gör ingen besviken. Alla tre klubbarna har nått slutspel.

Både Västerås SK och Bollnäs GoIF vann i sina respektive serier igår. Dessa segrar för de båda lagen innebär att VSK kommer att leda elitserien under VM-uppehållet och Bollnäs kommer att leda Superallsvenskan under samma period.

Kvällens omgång är den sista inför VM-uppehållet. Och det blir ett välkommet uppehåll enligt de tre hälsingetränarna i elitserien och superallsvenskan.
- Visst är det intensivt, samtidigt har man sett fram emot den här perioden, säger förra årets guldtränare Ola Johansson.

Serieledarna Hammarby IF gjorde processen kort med Brobergs IF när man gästade Hällåsen i Söderhamn igår. Efter 7-1 i paus slog man av på takten i andra halvlek men vann säkert med 9-2 till slut.