Giffarna vann första matchen i Edsbyn

publicerat 2004-10-28

Bollnäs GoIF spelade sin World Cup-premiär i Edsbyn Arena emot ryska Zorkij. Giffarna gick upp till 2-0 tidigt i första halvlek och släppte därefter aldrig in ryssarna riktigt i matchen.

Zorkij började dock matchen bäst och hade några fina lägen. På ett läge kontrade Hans Åström in 1-0 efter att ha blivit frispelad av målvakten Timo Oksanen. Det vara Giffarnas första riktiga anfall 9 minuter in i matchen.

Inte långt därefter ökade Janne Väkiparta på till 2-0. Finländaren kom i öppet läge vid straffområdslinjen och pangade in 2-0.

Efter det drog de orangeblåa sig tillbaka och kontrollerade matchen. Man hade bollen mycket på egen planhalva och tillät inte Zorkij skapa några farliga chanser, förutom en resultatlös hörna i slutet som bringade ett mindre kaos framför Timo Oksanens bur.

Nu väntar Edsbyns IF - Brobergs IF som är den andra och sista av årets World Cup-matcher i Edsbyn Arena.

Skriven av: Gustaf Lindborg