Aaltonen Aavgjorde

publicerat 2005-01-13

Det var riktigt blåsigt i Trollhättan under onsdagseftermiddagen och kvällen. Det var länge tal om att ställa in matchen, men Team Thomas Ljung gav klartecken för spel. Matchen var svängig men Ville Aaltonen avgjorde till slut med sitt 5-4-mål.

Gästande Bollnäs GoIF fick den klart bästa starten på matchen när Magnus Granberg satte 1-0 efter bara fyra minuters spel. Hemmalaget Gripen/Trollhättan BK hade dock klar fördel av att ha vinden i ryggen i första halvlek, och innan halvlek hade man gått om till 3-1. Robert Mayborn, Andrej Timoushev och Jonas Stern var de som gjorde mål.

I andra halvlek var det Giffarna som fick vinden i ryggen och det utnyttjade man minst lika bra som Gripen. Veteranerna Hans Åström och Patrik Larsson reducerade och kvitterade, och halven Henrik Heed gav de orangeblå ledningen med 4-3. Med åtta minuter kvar kommer dock Gripen igen resultatmässigt, då Robert Mayborn vispar in en straffretur.

Då skulle matchen kunna ha varit över. Men icke. Ville Aaltonen får en chippassningen från Hans Åström och kommer fri med Anton Gustafsson. Ville Aaltonen väntar och väntar innan han sprätter upp den i nättaket. 5-4 till Giffarna och matchen var över.

Det sista målet blev väldigt omdiskuterat efteråt.
"Offside", säger Gripenanhängarna.
- Men dom sparkar in ett av målen i första halvlek dom också, så det är väl 1-1 då i det här om man vill se det så, säger Bollnästränaren Stefan Hansson.
Undertecknad själv var inte på matchen och såg således situationen. Men jag förstår hur Yellow Front och övrig publik känner sig, då Giffarna råkade ut för samma sak hemma mot Sandvikens AIK. Det är bara att gnata på och komma igen.

Imorgon åker Gripen upp till Falun för att möta Falu BS, och på söndag har man återigen hemma match. Då mot Kalix Bandy. Bollnäs har nu två raka hemmamatcher, imorgon mot IFK Motala och på söndag Katrineholms SK.

Källor: TT/ELA och Giffarna.com.

Skriven av: Gustaf Lindborg