Bandysidan.nu


Matchrapport: Sverige - Finland

publicerat 2005-02-04

Sverige kunde idag ta en knapp men säker seger över Finland. Matchen var helt betydelselös, det är egentligen imorgon det gäller.

Inför kvällens oviktiga match ställde Sverige upp med fullt manskap, och återigen hade man två man på topp. Mot Ryssland mixtrade man ju med startelvan och satt fyra man på mitten.
Men om Kenth Hultqvist kunde vraka och välja mellan spelare så var det värre för Sören Persson. Med spelare som Sami Laakkonen, Ari Holopainen, Vesa Vuokila och Janne Väkiparta i sjukstugan så var det ett desarmerat Finland som inför matchen radade upp sig för att lyssna till nationalhymnen Maamme-laulu.

Efter en rätt så slapp första halvlek så leder svenskarna med 4-0. Tacka hörnorna för det. Marcus Bergwall nätar efter en hörnretur, och David Karlsson samt Daniel Liw smäller in varsin hörna direkt i mål. Chanslös på de målen var Pasi Hiekkanen, som stod i finsk buren för dagen. Chanslös var också Pasi HiekkanenPer Fosshaugs 4-0-mål, som nog inte var det svåraste han gjort. Friläge och öppen bur efter en snygg framspelning.
Finland var ganska under isen under första halvlek på Raketa-stadion. Förståeligt, när man inte hade några avbytare förutom en reservmålvakt i form av Timo Oksanen. Timo Oksanen som troligen står i morgondagens semifinal.

I andra halvlek var de blågulas tur att agera lite lojt. I alla fall efter ett tag. Vi ställningen 6-1 till Sverige börjar finnarnas jakt. Mika Mutikainen får lång tid på sig att ladda stora bössan och smäller in 2-6, och även Jarno Väkiparta får god tid på sig att sätta 3-6. Även Mikko Aarni får reducera, till 4-6. Mikko Aarni som slarvat bort många chanser i första halvlek.
Att sedan Mika Mutikainen och Andreas Westh gör varsin strut till, och fastställer slutresultatet till 7-5, är mest av så kallat "akademiskt intresse".

Imorgon är det revanschmöte lagen emellan i semifinalen, som för övrigt direktsänds i SVT24 med start 16:50. Räkna med en tuffare match imorgon, om finnarna får tillbaka alla gubbar. De båda lagen har antagligen två vitt skilda vägar de ska gå för att nå finalen på söndag, men bara ett lag kommer att gå dit, och de får med största sannolikhet möta Ryssland.
Sveriges väg går genom det för Sverige klassiska lagspelet. Spela runt, högt tempo, många spelare inblandade. Segerreceptet, enligt mig, är att få in Daniel Liw mer i speluppbyggnaden.
Finnarna kommer naturligtvis att köra på sin sisu. Sen är ju "långa bollar på Bengt" aldrig fel...

Skriven av: Gustaf Lindborg